שיטת הלימוד במערבא
לימוד גמרא בעיון
שיטת הלימוד העיוני הנלמדת בישיבה, מבוססת על אופן הלימוד הישיבתי בה יורדים לעומקה של סוגיה עם דברי רבותינו הראשונים ועד לספרי האחרונים.
על מנת לקנות בעצמם את דרכי הלימוד, התלמידים לומדים בחברותות את המקורות שעליהם יבסס הר"מ את שיעורו, עוד לפני השיעור. לאחר "סדר ההכנה" התלמידים נכנסים לשיעור עיון בו הר"מ יעמיק יותר בדברים, רובד נוסף על מה שהכינו התלמידים בעצמם. בסוף היום, לאחר תפילת ערבית מתקיים "סדר חזרה" בו חוזרים התלמידים בחברותות על השיעור ששמעו בבוקר. באופן זה, שהשיעור נמסר על מקורות שהתלמיד כבר ראה ולמד בעצמו, התלמיד רוכש כלים ללימוד עצמאי מחד, וכלי ביקורת על עצמו מאידך. כאשר הוא שואל את עצמו איך אני הבנתי בסדר ההכנה? איך הרב הסביר בשיעור? מה הבנתי עכשיו יותר ממה שהבנתי בבוקר? דרך לימוד זו מציבה דרך ברורה בפני התלמיד לרכישת כלים להעמקה והבנה בסוגיות התלמוד.
לימוד גמרא בבקיאות
בשעות הצהריים, לאחר תפילת מנחה, מתקיים שיעור בקיאות בו ילמדו פרקים אחרים במסכת באופן מהיר יותר (כשני דפים בכל שבוע) בכיתות ט' וי' מתקיים שיעור בקיאות, ובכיתות י"א וי"ב מתקיים סדר בקיאות ללמידה עצמאית- בחברותות, כאשר כמה רבנים המשמשים כמשיבים לעזרה והכוונה בזמן הסדר.
לימוד הלכה.
תחילת היום (לאחר תפילת שחרית והפסקת הבוקר) בלימוד הלכה.
תוכנית הלימודים בישיבה מסודרת באופן שבארבע השנים התלמיד יצא עם היקף ידיעות נרחב ברוב חלקי המשנה ברורה.
בכיתה ט'- חלק א'. הלכות השכמת הבוקר, ציצית, תפילין, ברכות התורה וקריאת שמע
בכיתה י'- חלק ב'. הלכות תפילה, ברכות, וסעודה
בזמנים הסמוכים למועדים, יילמדו הסימנים המתאימים מחלקים ה' ו-ו'.
בכיתות י"א וי"ב- חלק ג' הלכות שבת (בהתאם לתוכנית ההיבחנות בבחינת הבגרות)
באופן זה, תלמיד קנה לעצמו ידע מקיף בהלכות הנוגעות ליום יום, ובמיוחד- כלים ללימוד עצמאי של ההלכה מתוך המשנה ברורה.
לימוד פרשת שבוע.
התלמידים לומדים בכל יום חלק מפרשת השבוע עם פירוש רש"י. בתחילת כל שבוע מתקיים מבחן קצר על חצי מהפרשה, בכל שנה חצי אחר. באופן זה תלמיד יוצא לאחר ארבע שנים כשהוא למד ונבחן על כל התורה עם פי' רש"י פעמיים!